Consells abans d’esquiar

Gaudeix de la neu, esquia amb seguretat!

Perquè esquiar sigui un plaer és important que els esquiadors i els surfistes de neu tinguin una actitud responsable a les pistes i coneguin i respectin les normes de conducta a les pistes.

Consells de seguretat a tenir en compte abans del teu dia d'esquí

Abans de començar el teu dia d’esquí, has de tenir en compte una sèrie de consells bàsics:

picto_temps_bf

Informa’t

Consulta les condicions meteorològiques. Pots trobar tota la previsió del temps a les mateixes estacions o al lloc web

www.meteo.ad.

picto_mapa_bf

Situa’t

Abans de començar a esquiar, demana un plànol del domini esquiable per conèixer-lo millor. També informa’t de l’hora de tancament de les pistes i dels remuntadors mecànics. Si tens qualsevol dubte, el personal de l’estació està a la teva disposició.

picto_aigua_bf

Hidrata’t i alimenta’t

Al matí, és important fer un esmorzar complet i equilibrat. Al llarg de la jornada, no t’oblidis de fer alguna pausa i de beure aigua i prendre begudes calentes.

picto_estiraments_bf

En forma per a l’esquí

La pràctica de l’esquí, com qualsevol esport, requereix una mínima preparació física. Abans de començar a esquiar, és important fer un escalfament per evitar accidents o possibles lesions. I recorda: en acabar la jornada d’esquí, dedica uns minuts a fer estiraments.

casco-picto

Utilitza un casc adaptat i assegura’t que els infants el portin

El casc evita possibles lesions al cap en cas de xoc o de caiguda. Per als infants ha de ser un element indispensable. Tant si el llogues com si el compres, comprova que compleixi la norma europea EN1077 i que tingui el marcatge CE.

esquis_bf

Comprova el material i el reglatge de les fixacions

A l’inici de cada temporada, és important que un professional comprovi l’estat del teu material. Ell s’encarregarà de revisar les soles i els cantells dels esquís, a més de regular les fixacions segons el teu pes i el teu nivell. D’aquesta manera, en cas d’accident, limitaràs la gravetat de lesions al genoll. En cas que lloguis el material, serà la botiga de lloguer qui s’encarregarà de verificar el reglatge de les fixacions.

Ulleres-picto

A la muntanya cal protegir-se del sol

Recorda que a les pistes la neu pot arribar a reflectir fins a un 85 % dels raigs ultraviolats, per això és indispensable portar unes ulleres de sol o de una pantalla amb filtre de protecció solar (mínim categoria 3 i que tinguin el marcatge CE).

Tingues cura de la teva pell i posa’t crema solar d’alta protecció i protector labial diverses vegades al dia, tant si fa sol com si el dia està ennuvolat.

picto_roba_termica_bf

Roba tèrmica i proteccions

Per gaudir al màxim de l’esquí, és indispensable dur una roba adaptada a les condicions climatològiques i a la disciplina d’esquí triada. La roba tèrmica, confortable i impermeable és la més adequada per a la pràctica de l’esquí.

ski-level-picto

Aprèn i millora el teu nivell d’esquí

Si segueixes els consells d’un monitor, no només aprendràs a esquiar, milloraràs el teu nivell i perfeccionaràs l’estil, sinó que també passaràs una molt bona estona. Totes les estacions del país disposen d’escoles d’esquí amb professionals qualificats i formats per oferir-te les millors classes, sigui quin sigui el teu nivell, edat i preferències.

picto_salut_bf

Assegura’t i esquia tranquil

Per a la teva pròpia tranquil·litat, i també per a la de la resta d’esquiadors, comprova que disposes d’una assegurança. La pots contractar a la mateixa estació.