Presentació d’Andorra

Tot un país al mig dels Pirineus.

Un espai fascinant, on cada lloc sorprèn, on cada pas és increïble.

Andorra és un estat independent situat al sud d’Europa, a la serralada dels Pirineus, entre França i Espanya. Aquesta ubicació assegura uns hiverns freds amb molta neu, així com temperatures suaus a l’estiu, característiques que converteixen Andorra en una destinació ideal durant tot l’any. Un país de 468 km², on més del 90 % del territori és natura.

L’idioma oficial del país és el català, i gracies a la seva situació geográfica, el castellà i el francés son també llegues comunes, així com altres idiomes com l’anglès o el portuguès, a causa de la riquesa cultural del país, on conviuen persones de moltes nacionalitats diferents.

La gran majoria dels habitants d’Andorra es dediquen al sector de serveis, centrat en el turisme. Andorra és un país obert, modern i multicultural, preparat i enfocat per rebre visitants de tot el món.

La moneda que s’hi fa servir és l’euro, si bé Andorra no té moneda pròpia.

Andorra rep cada any 9 milions de visitants. Per satisfer les demandes de tots els viatgers, el país disposa de més de 300 allotjaments turístics de diferents categories, que sumen més de 43.000 llits.

Andorra és un país de neu, d’oci, de turisme.
Però, sobretot, és un país de natura.

Les muntanyes i, sobretot, la neu són el motor de l’economia del país. Andorra posseeix una experiència en el món de la neu de més de 50 anys. El primer remuntador mecànic s’hi va instal·lar l’any 1957 i des d’ençà les estacions no han parat de créixer. Aquest coneixement del terreny, juntament amb les inversions i ampliacions que s’han executat als camps de neu, han fet que Andorra esdevingui una destinació capdavantera en aquest àmbit.

Actualment disposem d’una gran oferta de neu concentrada en dues valls, que sumen més de 300 km de pistes, repartides en 3.000 hectàrees de terreny. Aquestes dues valls estan configurades, d’una banda, per les parròquies de Canillo i d’Encamp, amb Grandvalira, i de l’altra, per les parròquies d’Ordino i de la Massana. Les estacions d’esquí de Ordino-Arcalís i Vallnord – Pal-Arinsal respectivament.

D’aquesta manera, des de fa més de mig segle que s’ha apostat fermament per aquest esport, i des de llavors que s’ha convertit en el propulsor de la riquesa del país.

D’altra banda, la tradició cultural del país està configurada per la seva història. Al Principat hi ha un gran ventall d’oferta cultural, lúdica i esportiva que fa que sigui una destinació perfecta per als amants dels esports de neu.