Seguretat fora pista

Consells:

Sàpigues renunciar-hi, consells per a l’esquí forapista

Només les pistes obertes estan delimitades, controlades i senyalitzades. Fora d’aquestes, l’exposició a riscs i perills és sota la teva responsabilitat.

Informa’t sobre el perill d’allaus.

Tingues en compte la informació sobre el perill d’allaus que trobaràs en els butlletins meteorològics de les estacions o en el butlletí d’estimació del perill d’allaus del lloc web www.meteo.ad

Però, sobretot, cal que respectis la bandera d’allaus de l’estació, que és la que t’indica el perill d’allaus existent. Si cal, demana’n informació als pisters socorristes.

En cas de condicions meteorològiques adverses cal que sàpigues renunciar a l’esquí forapista.

Porta un aparell de recerca de víctimes d’allaus: aquest aparell de recerca de víctimes d’allaus permet localitzar-te en cas d’accident. Cal comprovar-ne el bon funcionament abans de l’esquiada. Aquest detector ha d’anar acompanyat de la sonda i la pala. Comprova que tingui el marcatge CE.

Un altre bon company en l’esquí forapista és la peça reflectora, que pots trobar a qualsevol botiga especialitzada. Totes les estacions d’esquí d’Andorra disposen del sistema de recerca de víctimes d’allaus RECCO®

No esquiïs tot sol fora de pista.

Una traça no és sinònim de seguretat pot conduir cap a indrets perillosos.

Descarrega’t l’aplicació Alpify al teu telèfon mòbil.

Aquesta aplicació gratuïta facilita i agilitza un rescat en cas necessari.

www.alpify.com